Tradycyjne potrawy związane ze świętowaniem Zmartwychwstania Chrystusa oraz nowoczesne wariacje smakowe, przygotowali uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju. Pokazowy stół wielkanocnych smakołyków mieszkańcy Miasta oglądać mogli dziś w budynku szkoły.
Uczniowie ZSZiO zadbali także o dekoracje świąteczne stołu i jego odpowiednią oprawę. Potrawy kusiły więc zapachem, a oprawa stołu kolorowymi wiosennymi dekoracjami. Każdy mógł także poznać przepisy na prezentowane dania i tajniki ich przyrządzania.
-Przygotowaliśmy tradycyjne i współczesne propozycje. Są więc faszerowane jajka, pasztety czy faszerowany schab ze śliwką i morelą, ale także rolada szpinakowa, serowa i marchewkowa oraz omlet nadziewany kurczakiem i pieczarkami. Nie zabrakło także świątecznych ciast i propozycji dla tych, którzy także w święta chcą być fit - zaznacza uczennica technikum gastronomicznego Magdalena Kuźniar.
/bilgoraj.com.pl/